16. jun
ENGASJEMENT: Ull/Kisa-keeper Stefan Hagerup takker supportere for støtten etter en av årets seriekamper. På tirsdag reiser laget til Fredrikstad med mål om å reise seg etter ydmykelsen mot opprykksklare Bodø/Glimt i forrige runde.
 
Ull/Kisa og folket må ha noe å strekke seg etter
KOMMENTAR: Viktige ambisjoner på Jessheim.

Publisert: 02.okt.2017 17:00
Oppdatert: 02.okt.2017 17:01

Cato Strømberg er tydelig på at Ull/Kisa jobber mot å rykke opp til eliteserien innen tre til fem år. Drømmen om spill på øverste nivå er ikke ny, den daglige lederen sa det samme med et tiårsperspektiv i 2013. Likevel er det noe forfriskende over å høre Kisa-sjefen snakke om et eliteserielag på Øvre Romerike.

Foran hver sesong på nest øverste nivå har Ull/Kisas uttalte mål vært «å etablere seg i ligaen». Naturlig nok, da det er lettere sagt enn gjort å få fire lag under seg på tabellen når man nylig har rykket opp. Og i fjorårets retursesong til 1. divisjon, der laget berget plassen med et nødskrik, kunne målsettingen ikke vært mer treffende. Nå er situasjonen en annen. Fra og med inneværende sesong er antall lag som rykker direkte ned halvert. Det er lettere å holde plassen, og de gjorde det i fjor. Og over tid er det neppe denne ambisjonen, hvilket i praksis betyr å ikke bli blant de aller dårligste – som lokker folk til Jessheim stadion.

Ovenfor omgivelsene har ledelsen alt å tjene på en mer offensiv tilnærming. For det vil aldri være noen krise om Kisa ikke skulle klare å komme seg til eliteserien i nær framtid. Skulle de kjempe i toppen, eventuelt havne et stykke lenger ned på tabellen, så vil de i det minste være etablerte.

Å hige etter noe mer kan også motivere internt. Alle vil spille så høyt som mulig. Med dette kommer utfordringer når noen allerede er gode nok til å ta snarveger via andre klubber. I sommer har Strømberg hatt flere slike saker på pulten. Klubben valgte å cashe inn på Vetle Dragsnes, og samtidig styrke en opprykksrival – da de uansett var resignerte til å miste den fremadstormende backen ved kontraktens utløp noen måneder senere. Kisa valgte derimot å avvise bud på Niklas Sandberg, da de så mer verdi av å beholde midtbaneeleganten utover rogalendingens første halve sesong på Jessheim. Kort tid senere ble det klart at Kisa slipper den lokale profilen Kristoffer Ødemarksbakken til eliteserien etter sesongen. I tillegg til en overgangssum har klubben fått fem års tjeneste på A-laget, der Maura-mannen har bidratt mer og mer for hver sesong, før han som 22-åring får muligheten til å realisere sin egen barndomsdrøm om å spille for Lillestrøm. Med Jessheim-klubbens nåværende posisjon i fotball-hierarkiet er slike salg viktige signaler i rekrutteringen av nye talenter.

Nye overgangsbud vil tikke inn. For at opprykksambisjonene ikke skal bli tomme ord er det helt avgjørende at Strømberg og co. finner balansen mellom å slippe spillere videre og å opprettholde utviklingen av laget. Håndteringen av sommerens salgsobjekter, samt dreiningen mot å gi lengre kontrakter til antatte nøkkelspillere, vitner om at klubben er på riktig kurs.

Mens spillerlogistikk er grunnlag for tolkning, taler tabellen sitt klare sportslige språk; Årets Ull/Kisa-lag er mye bedre enn i fjor. Såpass mye bedre at Kisa-lederen underveis i sesongen har oppjustert den kortsiktige målsettingen til å bli blant de seks beste. Lykkes de med dette skal Kisa spille cupspill om opprykk til eliteserien. Årets suksess er tuftet på at Kisa er helt i toppen når det kommer til antall scoringer. Takket være en uforutsigbar trio på topp, støttet av kreative midtbanespillere og løpsvillige backer, begynner klubben så smått å få et stempel i Fotball-Norge som et lag det er morsomt å se på. Underholdningsfaktoren henger også sammen med at Kisa er blant de verste i klassen når det kommer til baklengsmål. I forrige kamp, hjemme mot serieleder Bodø/Glimt, slapp de inn hele fem mål før halve kampen var spilt.

Der Ull/Kisa viste sitt bunnivå fikk de samtidig se hvor langt det er fra dagens drømmer og til nivået som trengs for at Jessheim, en dag, skal ha et eliteserielag.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no