18. nov
VETERANGRUPPA: Bak f.v.: Tor Vegard Grytten, Ann-Louise Vålvannet, Stig Gunleiksrud, Ove Aastorp, Terje Aastorp, Helge Velure og Vidar Rasmussen. Foran f.v.: Ivar Opsahl, Brit Helen Lye, Kari Vik Eines, Frode Myrvang, Lasse Johannesen, John Arve Johansen
 
Ull/Kisa friidrett har opprettet et nytt miljø for folk over 35 år
I helgen stilte fire fra klubben i veteran-NM, mens andre lader opp til sine første verdensmesterskap.

Publisert: 29.aug.2018 17:00
Oppdatert: 28.aug.2018 15:35

Ull/Kisa hadde fire utøvere med på veteran-NM som ble arrangert i Stjørdal, 24. til 26. august. Vidar Rasmussen kunne reise hjem med gull i både kule og diskos, mens Ove Aastorp tok sølv i spyd og bronse i diskos. Frode Myrvang vant sølv i spyd og bronse i lengde. Terje Aastorp slet med sykdom under mesterskapet, men noterte seg likevel for en 4. plass i diskos og 5. plass i kule. Ved framtidige mesterskap for veteraner, altså utøvere over 35 år, ønsker Jessheim-klubben å mønstre flere deltakere. Som et ledd i dette arbeidet har klubben etablert en veterangruppe som hadde sin første samling i våres. Tidligere har mange veteraner rundt Kisa-miljøet drevet på for seg selv eller i mindre grupper.

– KJEMPEPOSITIVE

– Det er godt å få dette samlet. Vi er kjempepositive til det, for dette er gode ambassadører for klubben, sier Bodil Svinø, administrativ leder i Ull/Kisa friidrett.

Med mål om å få flest mulig inn i klubben har Ull/Kisa rundt femti personer tilknyttet gruppas Facebook-side.

– Fokuset vårt har vært å få flest mulig samlet der først, så begynner vi nå å dele ut mer informasjon om hvordan vi skal jobbe framover, sier Helge Velure.

KLART FOR VM-DEBUT

John Arve Johansen er blant dem som gjennom årenes løp har holdt på mye for seg selv ved både den gamle og nye friidrettsstadion på Jessheim.

– Jeg trener litt med de andre nå, men jeg synes også det er greit å holde på som en vil når man er alene jeg da. Men nei da, det er en fordel at man også kan samles, sier Johansen.

Som hjerteoperert og pensjonist tok han opp friidretten igjen, og nå 20 år senere sikter han mot veteran-VM som begynner 4. september i Malaga, Spania. Også Stein Tore Klungland og Terje Aastorp representerer Ull/Kisa i VM, begge i klassen 60–64 år. Johansen tar sats i fem øvelser i klassen 80–84.

– Vi får se hvordan det går, men jeg håper på det beste. Jeg har best muligheter i tresteg, og håper på medalje i en av øvelsene, sier Johansen.

LES OGSÅ: Åpent NM i løp med hunder på Dal 

LES OGSÅ: Denne gjengen går foran i Norgesløpet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no