26. jan
 
Strålende offensivt spill: Ull/Kisa tilbake på vinnersporet
Det var «helt ålreit» å vinne igjen, mente Vegard Skogheim etter at Ull/Kisa slo tilbake etter to strake tap.

Publisert: 03.jun.2018 20:06
Oppdatert: 03.jun.2018 20:13

Gradestokken viste over 30 grader i skyggen. Varmen påvirket også kampen, men hjemmelaget så ut til å takle tropevarmen best. Nordlendingene, som kom fra noen få plussgrader og regnvær, så nærmest forfrosne ut i første omgang. De var unøyaktige, feilpasningene florerte og løpene uteble. Etter pausen så de imidlertid ut til å ha tint opp, men Ull/Kisa kunne til slutt ta med seg tre velfortjente poeng etter to poengløse kamper.

PANGSTART

Etter kun fem minutters spill sendte William Kurtovic hjemmelaget i ledelsen. Han lurte en Tromsdalen-forsvarer med en god skuddfinte før han banket ballen i lengste hjørne. Begge lag hadde etter dette hver sine glipper i pasningsspillet og det var Ull/Kisa som utnyttet dette best. Rett før halvtimen var spilt viste Kisa hvor gode – og effektive de kan være i det offensive spillet:

Kristoffer Normann Hansen fikk ballen midt på Tromsdalen banehalvdel. På ett touch sendte han ballen videre til Ole Andreas Nesset, som vendte opp og sentret til Normann Hansen på løp. Fem sekunder etter Normann Hansens ett touch-pasning lå ballen i nota, og kantspillerens femte seriescoring var et faktum.

HOLDT TRYKKET OPPE

Hjemmelaget kunne fort ha ledet med flere mål til pause. Blant annet hadde Normann Hansen, Nikolas Walstad og Ole Andreas Nesset flere store muligheter. Det var imidlertid Nicolay Solberg som fikk æren av å score omgangens siste mål. Etter et perfekt innlegg fra Eric Kitolano ruvet Solberg i luftrommet og stanget inn 3–0.

NESTEN SPENNENDE

I pausen formante Kisa-trener Vegard Skogheim at de ikke skulle slippe Tromsdalen inn i kampen. Derfor var han litt skuffet over at de gjorde nettopp dét. En straffescoring og et godt skudd fra innbytter Mehdi Dioury gjorde at det plutselig sto 3–2 ni minutter etter sidebytte.

Etter en drøy time slukket Ole Andreas Nesset bortelagets poenghåp, da han styrte inn 4–2. Etter dette var innbytter Cisse Abshir nære å legge på til 5-2, men somalierens chip over keeper ble hindret av tverrliggeren.

– MÅTTE VÆRE MER KOMPAKTE

– Laget responderer veldig bra i dag etter to dårlige kamper. Vi hadde bare et kriterium fra forrige kamp, og det var at vi måtte være mer kompakte defensivt. Første omgangen i dag var omtrent perfekt i forhold til det, sier treneren, som synes det var «helt ålreit» å komme på vinnersporet igjen:

– Det betyr kanskje at vi får mer selvtillit i laget, og at gutta ser hva som skal til for å vinne fotballkamper.

SPRUDLET OFFENSIVT

Jessheimlaget viste tidvis med all klarhet hvorfor de har tre spillere høyt oppe på toppscorer-tabellen. Kristoffer Normann Hansen (5 mål), Ole Andreas Nesset (6 mål) og Nicolay Solberg (6 mål) leverer kruttsterk offensiv fotball når alt klaffer.

– I dag var det morsomt å være en offensiv Kisa-spiller?

– Ja, det var det! Vi gasser på fra start og leverer en god førsteomgang. Etter pause presser vi litt for høyt og da kom de litt for lett igjennom, sier Nicolay Solberg.

Vestfoldingen leverte en glimrende kamp, noe Kristoffer Normann Hansen også gjorde.

– Vi fulgte kampplanen bra, og vi klarte å utnytte gunstige brudd., sier han og understreker at seieren var både deilig og viktig.

– Det gjør noe med hele den kommende uka. Vi har vært litt som et skada dyr etter to tap. Men i dag gjør vi akkurat det vi skal, og viser at vi har tro på oss selv, sier Larvik-karen.

Kampfakta

 • OBOS-ligaen
 • Ullensaker/Kisa–Tromsdalen 4–2 (3–0)
 • Jessheim stadion, 525 tilskuere
 • Dommer: Mads Følstad Skarsem, Steinkjer
 • Mål:
 • 1–0 5. min.: William Kurtovic
 • 2–0 27. min.: Kristoffer Normann Hansen
 • 3–0 40. min.: Nicolay Solberg
 • 3–1 52. min.: Vegard Lysvoll (str.)
 • 3–2 54. min.: Mehdi Dioury
 • 4–2 63. min.: Ole Andreas Nesset
 • Gule kort: Steffen Pedersen, Tromsdalen. Emmanuel Troudart, Morten Sundli, Ullensaker/Kisa
 • Lag Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup–Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Morten Sundli, Nikolas Walstad (Karsten Rognerud fra 88.)–Nicolay Solberg, Martin Torp, William Kurtovic (Herman Henriksen fra 85.), Eric Kitolano, Kristoffer Normann Hansen (Cisse Abshir fra 79.)–Ole Andreas Nesset
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no