20. sep
IDENTITETSSPØRSMÅL: Navnedebatten i Ull/Kisa fortsetter.
 
Ull/Kisas navnekomité går for å bytte navn på klubben
Foreslår for hovedstyret at klubben bytter navn til UKI Jessheim.

Publisert: 11.feb.2018 06:00
Oppdatert: 09.feb.2018 11:11

På et årsmøte i regi av Ullensaker/Kisa IL den 10. mai stemte medlemmene i Ull/Kisa for å utsette avgjørelsen om å bytte klubbnavn til UKI Jessheim. Som EUB hadde omtalt i en artikkelserie i forkant av møtet var det stor uenighet rundt forslaget om å bytte navn. På møtet ble det temperatur da frontene ytret seg ansikt til ansikt. Dette ønsket hovedstyret å unngå nå som navneprosessen tas videre. Før jul ble det derfor etablert en arbeidsgruppe bestående av to personer fra hver idrett, pluss to fra klubbens arbeidsutvalg. Denne komiteen fikk i oppgaven å sjekke stemningen rundt i Ull/Kisa-miljøet, og eventuelt komme fram til et navneforslag med mer støtte enn hva som var tilfelle ved forrige årsmøte.

STØTTER NYTT NAVN

Denne komiteen, ledet av Egil André Aas, har nå oversendt sitt forslag til hovedstyret der de støtter det opprinnelige navneforslaget. Komiteen foreslår altså at laget søker Norges idrettsforbund om registrering av nye formelle navn som siden registreres i Enhetsregisteret som UKI Jessheim IL, UKI Jessheim Fotball, UKI Jessheim Friidrett, UKI Jessheim Håndball.

De understreker også at lagets logo beholdes uendret og at det skal sies klart fra at det gis anledning til å benytte navneelementer fra logoen når dette ønskes. Til slutt foreslår komiteen at forslaget bør gjennomgås i møter, eventuelt årsmøter i lagets enheter, for å avklare tilslutning før det eventuelt legges fram i allianselagets årsmøte.

TIL HØRING

Forslaget ble behandlet i hovedstyret 31. januar 2018, og der ble det vedtatt å sende saken til høring i de enkelte gruppene. Høringsfristen til Hovedstyret er 9. mars 2018.

LES OGSÅ: På seniorkafeen snakker gamle Ull/Kisa-gutter om alt fra fotball til #metoo

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no