18. jul
ØVERSTE LEDER: Espen Bjervig er klar for toppjobb. Arkivfoto: Glen Widing
 
Ullsokningen Espen Bjervig blir øverste leder for norsk langrenn
Norges Skiforbund har ansatt Espen Bjervig (45) som ny langrennssjef.

Publisert: 12.jun.2018 16:17
Oppdatert: 12.jun.2018 16:24

– Jeg setter stor pris på tilliten og gleder meg til å ta tak i arbeidet som øverste leder for norsk langrenn, sier Bjervig i en pressemelding.

Han starter i jobben 1. juli 2018 i en overgang fra å være administrativ leder samme sted, likestilt med landslagssjef Vidar Løfshus, som han nå blir sjef for.

STOLT

– Det er med stolthet og engasjement jeg tar fatt på arbeidet med å inspirere og ivareta mennesker både internt og eksternt til og være en del av vår nasjonalidrett, sier den tidligere landslagsløperen.

Bjervig er utdannet siviløkonom og har vært ansatt i Norges Skiforbund siden 2014, de to siste årene som administrativ leder i langrenn. Han har tidligere vært daglig leder for Bjørn Dæhlie Sport AS, salgsdirektør i Acta Kapitalforvaltning og salgssjef i AstraZeneca. Han la opp som langrennsløper i 2003, og hadde sine beste plasseringer med VM-sølv på stafett i Ramsau i 1999 samt flere topp tre plasseringer i World Cup og norgesmesterskap.

– DEN BESTE

– Det har vært en lang og grundig ansettelsesprosess med gode søkere. I finaleheatet hadde vi fire sterke kandidater representert med begge kjønn. En samlet langrennskomité er enige om at Espen Bjervig er den beste til å lede norsk langrenn videre, sier leder av langrennskomiteen i Skiforbundet, Torbjørn Skogstad.

Bjervig understreker at forbundet må tilpasse seg framtiden.

– Rekruttering i bredden skal gjøre sporten tilgjengelig og attraktiv for alle, og toppidretten skal sørge for kompetansedeling og læring slik at vi kan levere gode resultater også i årene framover, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no