17. jul
BALLONGLØPERE: Du så de kanskje på TV under friidrett-EM. under Norgesløpet på Jessheim kan alle som vil løpe sammen med blant andre Kisa-duoen Thomas Roth og Markus Einan. Foto: Privat
 
Hjelper til på hjemmebane: Under Norgesløpet kan mosjonister løpe sammen med landets beste utøvere
Norges beste løpere, som nylig var å se i EM, bidrar under folkemønstring hjemme på Jessheim.

Publisert: 15.aug.2018 09:00
Oppdatert: 14.aug.2018 13:07

Forrige uke var Ull/Kisa-duoen å se på TV som deltakere under friidrett-EM i Berlin. Under Norgesløpet på Jessheim den 1. september skal både Thomas Roth og Markus Einan løpe med ballonger festet til kroppen som indikerer at deres tempo fører til en gitt sluttid for alle deltakerne som holder følge.

– KJEMPEMORO

– Det er kjempemoro at dette lar seg gjøre, sier Nils Kristen Wiig fra arrangørklubben Ull/Kisa friidrett.

Han sier at det foreløpig ikke er helt spikret hvilke andre løpere som skal bidra som fartsholdere, og heller ikke hvilke tider alle skal ha ansvar for.

– Men vi prøver å få til en stor variasjon. Fra dem som vil løpe fort, og kanskje helt ned til dem som går, sier Wiig.

Norgesløpet på Jessheim ble arrangert for første gang i fjor. Inn mot andre utgave jobber Ull/Kisa mot at dette skal bli en tradisjon.

– Ja, vi håper det. Vi har prøvd å etablere løyper som er faste, og som er merket slik at det går an å finne fram for dem som vil prøve den på forhånd. Vi har satt noen små pene piler ute i løypa, og hver kilometer er merket med kart. Det er bare å teste hvis man vil, sier han.

Løypene er på 10 og 5 km og går i lettløpte omgivelser rundt om på Jessheim. – Vi har også et opplegg for de yngste, inne på løpebanen. Der har vi lagd en runde på 150 meter, hvor man kan løpe så mange runder man klarer på fire minutter, uten at resultatet er så viktig. Det er bare om å gjøre å fullføre så skal alle få Norgesløp-medaljen, sier Wiig.

AKTIV KOMMUNE

Et par uker før det braker løs er 457 løpere forhåndspåmeldt. Dette er flere enn på samme tid i fjor.

– Vi har veldig god kontakt med Ullensaker kommune som er veldig med, både inn mot ansatte og gjennom skolene, sier Wiig.

Arrangøren er opptatt av at alle skal kunne finne sine egne utfordringer, uansett alder eller løpserfaring.

– Vi håper at dette skal bli en veldig fin opplevelse for alle, og at man finner seg sine egne mål. Bare det er en inspirasjon til å holde seg i form, så dette er folkehelse på alle nivåer, sier Wiig.

LES OGSÅ: Brannmann løste vannutfordring i ishallen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no