21. apr
 
Klubber har gått sammen om populært tilbud innen friidrett: – På det meste er vi godt over 100 aktive i hallen
Barn og unge stormer til nytt friidrettssamarbeid.

Publisert: 29.apr.2018 09:00
Oppdatert: 27.apr.2018 11:55

Med nye og moderne anlegg i nærheten, både i Nes Arena og på Jessheim friidrettsstadion, har friidrettsmiljøene i Ullensaker, Eidsvoll og Nes opplevd en jevn strøm av nye utøvere i alle aldersgrupper.

FELLES OPPLEGG

– På få år er barne- og ungdomsavdelingen i Ull/Kisa friidrett økt fra 30 til over 100 deltakere i alderen 7 til 13 år, forteller hovedtrener Torbjørn Liestøl.

For å møte veksten har Jessheim-klubben gått sammen med klubber på tvers av flere kommunegrenser.

– I dag har vi blant annet et nært og meget godt samarbeid med Hvam IL, Nordre Eidsvoll IL, Raumnes/Årnes og Eidsvold Turn. Med felles treninger på tvers av klubbene oppnår vi mer robuste miljøer både for trenere og utøvere, sier Liestøl.

I høst gikk de sammen om å skape et nytt treningstilbud. I hele vinter har barn og ungdom i alderen 10 til 20 år trent sammen innendørs i Nes Arena, med felles trenerpool og felles opplegg.

– På det meste er vi godt over 100 aktive i hallen, men med god organisering og kommunikasjon går dette helt fint, sier Liestøl.

FORNØYD NYKOMMER

Da EUB var innom Nes Arena denne torsdagskvelden deltok Sarah Gelsdorf Holmen på sin første friidrettstrening.

– Jeg synes dette er kjempegøy. Det er så mange forskjellige aktiviteter og man får brukt energien sin, sier Sarah.

Barna er delt inn i grupper og forflytter seg fra den ene stasjonen til den andre. Pakavi Nirmalan (10) er blant dem som har drevet friidrett i flere år.

– Det er veldig morsomt. Vi får vært med på mange forskjellige aktiviteter, og så blir vi kjent med mange nye folk, sier Kløfta-jenta.

Målet med dette treningssamarbeidet er først og fremst at klubbene skal hjelpe hverandre til å skape et miljø hvor barn og ungdom kan være del av idretten så lenge som mulig.

MANGFOLD

– Gjennom å gi et godt og allsidig treningstilbud basert på trivsel og mestring, så prøver vi å bygge gode treningsmiljøer og holdninger til trening. Trives man på treningene, blir man med videre, det er i alle fall vår erfaring. Noe av det som kanskje skiller friidrett fra en del andre idretter, er nettopp mangfoldet, sier trener Liestøl.

Dette var den siste innetreningen for nå. Fra neste uke og videre i sommersesongen foregår treningene ute ved Jessheim friidrettsstadion.

LES OGSÅ: Jessheim-firma og Ull/Kisa starter trimgruppe

LES OGSÅ: Ull/Kisas Helge Velure mottok gullpinne

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no