26. jan
ÅPNE ARMER: Vegard Einan fra Ullensaker skiklubb og ordfører Tom Staahle er enige om at utvikling av et nytt skianlegg i Ullensaker er en god idé.
 
Skiklubben vil ha framgang i planene for nytt anlegg
De har blitt færre og færre de siste årene, men med snø kommer også nye skiløpere til Ullensaker skiklubb. Nå ønsker den å sikre framtidens skitilbud med anlegg i Rambydalen.

Publisert: 15.feb.2018 19:00
Oppdatert: 14.feb.2018 13:59

Etter flere års fravær kunne Ullensaker skiklubb denne vinteren igjen invitere til skiskole for fire- til syvåringer. Fra den første til andre onsdagen hadde ordet spredt seg om det nye tilbudet ved skiskytterstadion på Nordkisa.

– Vi var tolv sist, og noen flere denne gangen, så bare man har vinter og snø så vil ungene ut på ski, sier Kristian Ryen fra klubbens langrennsgruppe.

I takt med magre vintre har klubben hatt fall i medlemstallet de siste årene. Derfor er skiskolen et viktig tiltak for å ivareta etterveksten.

– Da vi startet denne sesongen hadde vi bare 40 aktive. Så hvis noen av disse blir permanente medlemmer blir det mange prosent vekst. Men for fem år siden hadde vi 40 stykker bare på den yngste gruppa, sier Ryen.

Instruktørene på skiskolen er juniorløpere i klubben som selv har gått samme veg inn i sporten.

– Veldig gøy å bidra. Vi har jo gått på skiskole her selv en gang i tiden, forteller løperne som utgjør satsingsgruppa Team LogiFlow.

HELÅRSANLEGG

Mer avgjørende for klubbens framtid er likevel de mangeårige ønskene om utvikling i Rambydalen. De ser for seg et helårsanlegg som kan levere lengre og mer stabile forhold for langrenn, alpint, hopp, telemark og skiskyting.

– Et felles anlegg vil blant annet redusere behovet for investeringer til snøproduksjon, vannreservoar, varmestuer og løypemaskiner. Med enkle grep kan det bli et helårsanlegg for rulleski og hopp, sier Vegard Einan.

Han er Ullensaker skiklubb sin koordinator for ny skiarena. Klubben ser ikke noe bedre egnet sted enn der klubben i dag har alpinbakke med en avtale som går ut i år.

– Rambydalen vil ikke bare dekke behovene til USK som nå risikerer å dø ut på grunn av manglende rekruttering etter de siste års snøfattige vintre, men også bli et unikt anlegg for folkehelse, rekreasjon og ikke minst skoler og barnehager i hele Ullensaker. Et helhetlig anlegg kan bli et verdifullt alternativ til annen idrett i kommunen, mener han.

Kommunens politikerne vedtok i fjor utredning av prosjektet.

– De har gitt penger til utredning, og grunneierne er heller ikke negative, så egentlig er det ikke så mye som skal til, sier Einan.

Det har hersket en viss tvil om hvordan saken skal tas videre, og for å få snøballen til å rulle inviterte skiklubben ordfører Tom Staahle til skiskolen. Ordføreren varsler at kommunen, skiklubben, idrettsrådet og grunneiere på nytt skal sette seg ned og bli enige om vegen videre for å få framgang i prosessen.

– Vi må utarbeide en felles forståelse av hvor man står og skal. Det vil komme et nytt initiativ fra meg til et nytt møte, sier Staahle.

STAKER UT KURSEN

Ullensaker idrettsråd ga sin tilslutning til skiklubbens søknad om prosjektering av Rambydalen.

– Skiklubben jobber og jobber for å få samlet alle greinene sine på ett sted, men også å lage et helårsanlegg som igjen gagner Ullensakers befolkning mye, både vinter og sommer, sier Engebretsen.

Idrettsrådet er et fellesorgan for idretten i kommunen og et bindeledd mellom lagene og kommunen. Leder Engebretsen bekrefter at han nylig har blitt kontaktet av administrasjonen i kommunen for å komme fram til hvordan prosjekt Rambydalen skal tas videre.

– Vi skal inn i nye møter snart så det ser ut som det begynner å skje noe, sier han.

LES OGSÅ: Pål Gordon Nilsen gjør comeback på TV

 
LEK: Deltakerne på skiskolen leker hauk og due til oppvarming.
FORBILDER: Barna på skiskolen har juniorløpere fra samme klubb å se opp til.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no