19. nov
 
Feide serielederen av banen – tilbake på kvalikplass
Ull/Kisa senket treningsmengden inn mot møtet med serieleder Aalesund. Grepet resulterte i et lag proppfullt av overskudd og energi.

Publisert: 02.sep.2018 20:49
Oppdatert: 02.sep.2018 22:26

Før kvarteret var spilt på et solfylt – og godt befolket Jessheim stadion hadde Lars-Jørgen Salvesen stanget hjemmelaget i ledelsen. Samme mann skallet også inn 3–0 bare minutter etter at Kristoffer Normann Hansen hadde plassert ballen elegant forbi Andreas Lie i Aalesund-målet. Samtidig tapte både Tromsdalen og Kongsvinger poeng, noe som gjør at Ull/Kisa gjenerobret femteplassen på tabellen.

HYLLER ARBEIDSINNSATSEN

– Vi hadde ei ganske rolig treningsuke, med fokus på kvalitetsøkter og kun ei hardøkt. Det så ut som det løsna opp litt i beina på mange av spillerne, forklarer Vegard Skogheim, som håper de kommende kampene vil by på mer moro for hjemmefansen.

– Nå har vi slått både Aalesund, Mjøndalen og Sogndal som er med helt i toppen, så vi veit at vi kan slå de beste lagene.

– ... og tape mot de dårligste lagene?

– Ja, og derfor må vi alltid ha den arbeidsinnsatsen som vi hadde i dag. Det går an å bomme på pasninger og 100%-målsjanser, men vi skal aldri bomme på 100 prosent jobbing, fastslår Skogheim.

AAFK-UTVISNING

Lars-Jørgen Salvesen har nå scoret to mål i begge sine kamper på Jessheim stadion. Den offensive spilleren er et stadig uromoment for ethvert OBOS-forsvar, og opprettholder gjerne et snitt på to mål i hver hjemmekamp:

– Det hadde vært deilig, dét, ler lysluggen som mener kampen delvis ble avgjort da Aalesunds Aron Thrandarson ble utvist en halvtime før slutt. Islendingen pådro seg sitt andre gule kort da han gikk i bakken etter å ha rundet Kisa-keeper Stefan Hagerup. De fleste trodde nok at dommeren skulle blåse straffespark, men mannen i sort mente Thrandarson filmet.

– Dommeren gjør helt rett. Jeg opplever ikke at jeg tar han i det hele tatt. Aldri straffespark, mener en krystallklar Hagerup.

– BUNNSOLID HELE VEGEN

– Dette var en skikkelig etterlengtet trepoenger. Jeg håper «ketsjupeffekten» kommer nå, sier Kristoffer Normann Hansen. Kantspilleren er vanligvis selvkritisk også etter seiere, men synes Kisa var bunnsolide i nitti minutter denne kampen. Han kjenner AaFK-trener Lars Bohinen fra tiden i Sandefjord, og var også på prøvespill i Ålesund før han havnet på Jessheim.

– Hovedårsaken til at jeg ikke gikk dit var at de ville bruke meg som vingback. Jeg trives bedre på den siste tredjedelen av banen, sier 24-åringen, som innrømmer at det var ekstra gøy å score mot sunnmørs-klubben og sin gamle trener.

– Det er alltid moro å score, men dette var vel «moro pluss», gliser Larvik-karen som med sine tolv seriemål er Kisas toppscorer.

Kampfakta

 • OBOS-ligaen
 • Ullensaker/Kisa–Aalesund 3–0 (1–0)
 • Jessheim stadion, 1332 tilskuere
 • Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana Fotball
 • Mål:
 • 1–0 13. min.: Lars-Jørgen Salvesen
 • 2–0 73. min.: Kristoffer Normann Hansen
 • 3–0 77. min.: Lars-Jørgen Salvesen
 • Gule kort: Aron Thrandarson, AaFK. Martin Trøen, Ull/Kisa
 • Rødt kort: Aron Thrandarson, AaFK (to gule)
 • Lag Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup–Nikolas Walstad, Morten Sundli, Espen Garnås, Mats-Andre Kaland–Eric Kitolano, Christian Aas (Sebastian Remme Berge fra 83.), Martin Torp, Kristoffer Normann Hansen, Lars-Jørgen Salvesen (Herman Henriksen fra 89.)–Martin Trøen (Cisse Abshir fra 68.)
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no