20. jul
JUBEL: Bak f.v.: Bjørn Egil Johnsen, Tuomas Pelo, Henrik Lenborg, Jonathan Melander, Fredrik Holmvik, Dag Lindskog, Jan Erik Hagen, Jakob Söderström. Foran f.v.: Ronnie Adolfsson, Bendik Austad, Jonas Twilling, Magnus Johnsen, Jørn Gilberg, Jostein Finberg, Jonas Niklasson. Foto: privat
 
Ull/Kisa kunne juble etter den historiske debuten på nest øverste nivå i norsk innebandy
Herrene i Ull/Kisa innebandy har bykset oppover i divisjonene. I en historisk seriepremiere kunne laget juble for en knallstart på landets nest øverste nivå.

Publisert: 18.sep.2017 19:00
Oppdatert: 19.sep.2017 14:06

Ull/Kisas innebandyherrer rykket opp til 1. divisjon før årets sesong. Fredag spilte Jessheim-klubben sin aller første kamp på nest øverste nivå i Norge.

SPILTE AV SEG NERVENE

– Det var veldig gøy, og ekstra morsomt at det faktisk ble seier i den første kampen, sier trener Jakob Söderström til EUB.

Ull/Kisa vant 6–3 mot Ajer med periodesifrene 1-1, 1-1, 1–4.

– Vi var spente og nervøse i første periode, men så fant vi vårt eget spill i andre og tredje, sier den spillende treneren.

Laget har over flere sesonger hatt en målsetting om å spille i eliteserien innen 2020. Visjonen startet mens laget var langt nede i divisjonssystemet, men har kommet stadig nærmere etter opprykk på hvert forsøk. Laget gikk gjennom hele 3. divisjon uten tap. Rekka med kamper ubeseiret fortsatte langt ut i fjorårets 2. divisjon, men i januar måtte Kisa se statistikken ryke. 2. divisjonstabellen leste elleve seire, en uavgjort og to tap. Nå er Kisa forberedt på tøffere motstand mot de syv lagene i 1. divisjon.

– Vi har gått fra å være et 3. divisjonslag til et 1. divisjonslag, så dette blir tøft. Det er ikke så mange lag i serien, så vi møter hverandre tre ganger, og det er ingen av lagene som er dårlige, sier han.

TRO TIL SPILLESTILEN

Suksessen de siste årene er basert på en spillende stil der laget har ført et ambisiøst pasningsspill.

– Gjennom alle divisjoner har vi styrt spillet, og i denne åpningskampen mener jeg at vi spilte ut motstanderen. Vi har jobbet mye med pasningsspillet og det er det vi er gode på, sier Söderström, som vil være tro til filosofien selv om de nå kan bli hardere straffet.

– Ja, men vi slipper inn mye mål i omstilling ved balltap i farlige situasjoner, så det må vi terpe på. Men vi fortsetter å spille slik vi gjør, for vi har ikke så mange store spillere, så vil spille etter vår styrke langs bakken, sier han.

Også andre deler av klubben er i stor utvikling. I motsetning til flere andre klubber på samme nivå har Ull/Kisa en fordel av sin ettervekst av spillere gjennom en aldersbestemt avdeling.

– Det gir oss et helt annet grunnlag enn mange andre lag, sier Söderström.

Første hjemmekamp i Jessheim is- og flerbrukshall går 24. september mot Vålerenga, et lag som fort kan ha med seg bred støtte.

– Jeg håper vi klarer å bare spille vårt spill. Mange av gutta har ikke spilt for så veldig stort publikum før, så vi får se hvor spent det blir, sier treneren.

LES OGSÅ: Ull/Kisa var vertskap for Landsturneringen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no