19. jul
KVALIK: Mjøndalen og Ull/Kisa møtes til kamp om mulig opprykk til eliteserien. Kampen spilles i Mjøndalen. Bildet er fra da de to lagene møttes 7. august 2016. Arkivfoto: Tom Erik Paulsen
 
Venter kamp på nevene
For første gang i historien er Ull/Kisa-supporternes buss fullbooket før en bortekamp.

Publisert: 10.nov.2017 19:00
Oppdatert: 10.nov.2017 15:16

At det er minusgrader på Jessheim og novembermørke som liksom aldri slipper helt taket i dagen, har ingen betydning for 1894 Jessheim. Supporterklubben til Ull/Kisa har startet oppladningen til helgas opprykksbatalje mot Mjøndalen for lenge siden.

Kampen er en av to playoffkamper i Obos-ligaen denne helga. Hvis Ull/Kisa vinner, møter de Ranheim eller Sandnes Ulf i semifinalen. Vinneren av finalen blir eliteserielag neste sesong.

– VERDT Å FEIRE UANSETT

– Vi gleder oss, slår supporterleder Kurt Kemi fast.

– Vi har snakket om det, at uansett om vi vinner eller taper blir det fest. Vi må jo feire at vi har kommet oss til kvalik, og sjetteplass i serien er verdt å feire uansett, sier han.

DEN TØFFESTE KAMPEN

Kurt Kemi tror kampen lørdag blir den største testen i hele kvaliken. Mjøndalen er et lag som er bunnsolide på hjemmebane, og blir vanskelige å slå.

– Kampen er den vanskeligste i hele kvaliken. Vinner vi den, er vi veldig nærme noe stort, sier Kurt Kemi, og minner om 2012 der Ull/Kisa møtte storfavoritt Sandefjord, men vant og gikk videre helt til finalen.

– Ull/Kisa har et bedre lag i dag enn i 2012. Det mener jeg helt klart. Helt nøkternt vurdert har Ull/Kisa en god mulighet til å vinne kampen, og vi er det nest beste bortelaget i Obos-ligaen. Det blir jevnt, spår Kurt Kemi.

FULLBOOKET BUSS

For første gang i historien er supporterbussen til 1894 Jessheim fullbooket. I tillegg er det ventet at flere kjører privatbil til Isachsen Stadion ved Drammenselvas bredd for å få med seg oppgjøret fra tribunen.

– Det er veldig moro. Vi har full buss, og har skjerf og flagg klare. Nå skal vi lage liv på tribunen, sier Kurt Kemi.

– Vi håper denne kvaliken kan gi oss et dytt i ryggen. Supporterklubben har arbeidet hardt det siste året, og vi må få i gang rekrutteringen, sier han.

VUNNET FIRE KAMPER

Ull/Kisa og Mjøndalen har møtt hverandre 11 ganger siden 2012. Mjøndalen har vunnet seks av kampene, en har endt uavgjort, mens Kisa har vunnet fire.

Men det er Ull/Kisa som har halt i land de største seirene: 22. april 2012 vant Kisa 5–0. Litt over ett år senere vant de 4–0. Så sent som 16. mai 2016 vant Kisa 5–1. Det siste oppgjøret fra 11. juni 2017 endte med 3–1 seier til Mjøndalen.

LES OGSÅ: Scoret hat trick i sin siste seriekamp hjemme foran Ull/Kisa-supporterne

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no