19. jul
 
Ventetiden er over: Ull/Kisa innebandy rykker opp til nest øverste nivå
JESSHEIM. De vant serien og ventet lenge i spenning. Nå er det klart at Ull/Kisa innebandy gjør sitt fjerde strake opprykk og skal spille på nest øverste nivå.

Publisert: 02.apr.2017 14:30
Oppdatert: 01.apr.2017 18:29

Ull/Kisas herrelag i innebandy vant 2. divisjon avdeling A tidlig i mars, men først i helgen kunne de slippe jubelen løs for opprykk.

– DEILIG AT VI HAR KLART DET

– Det er en stund siden siste kamp, men siden det har vært snakk om et mulig kvalikspill så har vi forberedt oss for det. Men nå fikk vi svar i helgen om at det ikke blir kvalik og at vi er klare for 1. divisjon. Det er deilig at vi har klart det, og alle er kjempefornøyde og stolte, sier trener Jakob Söderström til EUB.

Opprykk var det store målet for klubben som har en ambisjon om at herrelaget skal spille i eliteserien i 2020. Kun ett nivå unna, og med flere sesonger på seg, er treneren opptatt av at spillerne ikke ser for langt fram om gangen.

– For kommende sesong er målet å holde seg oppe og etablere seg i 1. divisjon. Viser det seg at det går veldig bra så må man ha som mål å være med i toppen. Ved å holde laget sammen og bygge videre så tror jeg vi kan være et bra 1. divisjonslag til neste år, sier treneren.

Laget spilte i fjor i 3. divisjon, og rykket altså nå opp fra 2. divisjon på første forsøk. Treneren sier laget utvikler seg fort.

– Nå har vi tatt nye skritt siden vi spilte i 3. divisjon. Det har blitt enda mer seriøst, vi har fått flere spillere inn og alle har stilt opp. Denne sesongen har vært veldig morsom, sier Söderström.

LENGE UBESEIRET

Laget gikk gjennom hele siste sesong i 3. divisjon uten tap. Rekka med kamper ubeseiret fortsatte også langt ut i årets 2. divisjon, men til slutt måtte Kisa se statistikken ryke mot serietoer Akerselva i januar. Til slutt leste tabellen elleve seire, en uavgjort og to tap.

– Tapet måtte komme, og jeg tror det kan være bra for gutta at man også taper noen ganger. Det var en kul greie, men det viktigste var opprykket og at vi vinner serien, sier treneren, som på tross av tapene synes selve spillet til Kisa ble bedre og bedre utover sesongen.

Söderström har selv en karriere på høyere nivå i både hjemlandet Sverige og Norge, og trappet i utgangspunktet ned da han sa ja til Kisa-jobben før forrige sesong. Selv om det nå blir stadig høyere nivå og seriøsitet i Kisa har han ingen planer om å trekke seg ut.

– Jeg er med videre, sier han.

MYE POSITIVT I DIVISJONSFINALEN

På torsdag tapte Kisa divisjonsfinalen mot Sagene, hjemme i Jessheim is- og flerbrukshall. Kampen mot vinneren av den andre 2. divisjon-avdelingen betydde ingenting for opprykk eller seriemesterskapet, men etter å ha scoret vinnermålet 9–8 kun tre sekunder før slutt er det Sagene som kan kalle seg divisjonsmestere.

– Veldig trist, for vi styrte kampen og burde vunnet, sier Söderström, som uansett så mye positivt å ta med seg til neste sesong, på neste nivå.

 Ved sesongslutt har sportslig utvalg i Ull/Kisa innebandy mye å glede seg over.

– Det er gøy å se at vi fortsetter å bygge klubb samtidig som vi leverer våre sportslige mål, sier Fredrik Eriksson fra sportslig utvalg i Ull/Kisa innebandy.

Alle de fem seniorlagene i klubben har denne sesongen greid sine målsettinger om minst å holde seg i divisjonene sine. Herrelagets opprykk til 1. divisjon betyr at det fremadstormende laget har fire opprykk på like mange forsøk.

– Det er spesielt gøy at våre herrer fortsatt har strak kurs mot vårt langsiktige mål om å spille i eliteserien år 2020, sier Eriksson.

LES OGSÅ: 13-åringene i Ull/Kisa innebandy vant finalen i regionscupen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no