20. aug
STJERNER: De verdenskjente søsknene Sky (t.h.) og Ocean Brown, også kjent som internettfenomenet «Awsmkids», besøkte skateparken på Jessheim. Bak Sky står en annen kjent skater, Jeromy Green.
 
Verdenskjente skatesøsken dukket opp på Jessheim: – Dette er dritfett
De er bare ni og seks år, men Sky og Ocean Brown får stor oppmerksomhet i skateparker verden rundt. Denne uka sjekket de ut Gystadmarka.

Publisert: 22.jun.2018 06:00
Oppdatert: 26.jun.2018 10:52

De Japan-fødte søsknene Sky og Ocean Brown er også kjent som fenomenet «Awsmkids» på internett, hvor de har hundretusener av visninger på sine skatevideoer. Kun ni år gammel er storesøster Sky verdens yngste proffskater, og har vært den yngste jenta som noensinne har fått delta i store internasjonale konkurranser.

Sammen med sin bror, som også skater som om han skulle vært langt eldre enn sine seks år, er hun i disse dager på turne i skateparker rundt om i Norge. Onsdag tilbrakte skatesøsknene noen timer i betongparken ved Ullensaker idrettspark.

– HELT RÅTT

– Dette er dritfett. Helt rått, sier Mats Flindum om besøket.

Talentet fra Ullensaker skateboardklubb var en av de lokale som benyttet sjansen til å boltre seg sammen med de kjente gjestene. I tillegg til barnestjernene var også en annen kjent proffskater, Jeromy Green, med i følget.

– Sky og Ocean er store stjerner ute i verden. Og Jeromy er med i internasjonale konkurranser og kunne vært en aktuell skater for OL, sier Jørn Wiggo Nyberg, primus motor i skateklubben.

– FANTASTISK PARK

Skatestjernene viste villig vekk noen av de luftige triksene de har inne, og fulgte også interessert med på hva våre lokale talenter hadde å by på. Amerikanske Green var raskt framme med labben for å gi en high five og noen rosende ord etter at 15-årige Mats omsider landet et vanskelig triks på kanten av den aller største betongbuen.

– Ja, det blir bra stemning. Det er det som er så bra med skateboardmiljøet. Alle kan ha det gøy sammen uansett alder, sier Mats.

Besøket på Jessheim er del av en omvisning i regi av firmaet Betongpark, som sto bak byggingen av parken på Jessheim som åpnet i 2015. Skateproffen Green ga parken gode skussmål.

– Dette er en fantastisk park, sa Green under en kort pause på kanten, før han ikke var sen om å kaste seg tilbake i buene.

BESTE NORDMANN

I helgen deltok Mats på Stavanger Open. Unge Sky vant damenes konkurranser i både street og bowl, mens Mats kom på andreplass i juniorenes bowl-konkurranse, som aller beste nordmann.

– Jeg fikk skata litt med Sky og dem i Stavanger også. Det var rått, der var det mye sjuk skating, sier Mats.

Han bor i Fenstad, men kanskje vel så mye i Gystadmarka.

– Ja, det blir mye tid her. Pappa kjører og henter. Jeg kommer i fire-fem-tiden og blir her til ti-halv elleve hver dag. Det blir mye skating, sier Mats.

FAKTA - JESSHEIM SKATEPARK

  • Ligger i Ullensaker idrettspark.
  • Ble åpnet i 2015.
  • Er om lag 900 kvadratmeter stor og er bygd i betong. 
  • Selv om hindringene er optimalisert for rullebrett, er det også mange som bruker rulleskøyter og sparkesykkel.

LES OGSÅ: Har bygd skatepark i en låve ved Nordbytjernet

 
PERFEKT TIMING: Sky og Jeromy med full kontroll på hverandre.
LITEN: Ocean er kun seks år, men får mye oppmerksomhet hvor enn i verden han skater.
PROFF: Sky (9) er verdens yngste proffskater.
LOKAL: Mats Flindrum synes det var stort å få skate med de kjente gjestene. Han viste at også de lokale har tøffe triks på by på.
– FANTASTISK: Jeromy Green likte seg i parken på Jessheim.
SKUELYSTNE: Lokale barn fulgte nøye med på hva skatefenomenene fant på av triks.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no