16. jul
LEDERE. Ivar Egeberg og Harald Espelund står bak Jessheimlauget.
 
Vil at idrett og bynæring skal støtte seg mer på hverandre: Samarbeider om å markedsføre Jessheim
JESSHEIM. Ull/Kisa friidrett oppretter et nytt samarbeid med næringslivet. Under Harald Espelunds ledelse skal Jessheimlauget styrke profilen til både stedet og aktivitetene.

Publisert: 24.mar.2017 16:03
Oppdatert: 29.mar.2017 12:12

Ull/Kisa friidrett har etablert et nytt samarbeidsorgan ved navn Jessheimlauget. Dette skal være en arena der sponsorer og idrettslag samarbeider om å markedsføre Jessheim og å utvikle idretten på stedet.

MARKEDSFØRER JESSHEIM

– For oss er det ingen tvil om at Jessheim blir Innlands-Norges sentrum. Grunnen til at vi kaller dette Jessheimlauget er at vi vil markedsføre Jessheim, Gardermoen og hvor sentralt dette er. Det bygges så mye og samfunnsutviklingen er i full gang, og nettopp derfor er det viktig at også kultur, idrett og aktivitet er med, sier Ivar Egeberg, leder i Ull/Kisa friidrett.

For Ull/Kisas del handler det i hovedsak om å skaffe penger for å drive deres ungdomssatsing.

– Vi ønsker å selge oss på at vi satser på ungdom, og vil tro at næringslivet også er interesserte i det. En levende god idrett er attraktiv for området, sier han.

I praksis skal Jessheimlauget ha sammenkomster og oppfølging som i andre sponsorsammenhenger. Lauget skal ha to nivåer av medlemmer.

– Det ene er partnere, hvor vi ønsker å ha med fire til seks store bedrifter, og kommunen som en selvsagt aktør. Disse partnerne vil bli mest markedsført, sier Egeberg.

I tillegg skal det være fire andre typer medlemskap. Ett er for dem som kjøper arenareklame, et annet for bedrifter, sykehus, institusjoner eller andre som driver innen aktivitet og folkehelse. Jessheimlauget skal også inkludere medlemmer som støtter opp om Nes Arena, innendørshallen som ligger et spydkast unna Ullensaker-grensa og som kommunen har bidratt til å betale for.

– Det fjerde er for andre støttespillere, hvor vi tenker å få med bedrifter som støtter opp om aktiviteten vår. Alt fra flyplass, hotell til datafirmaer, sier Egeberg.

Ull/Kisa friidrett har invitert politikere og næringslivet til et åpent møte om planene på rådhuset den 3. april. Her vil også Jessheimlaugets leder, Harald Espelund, orientere om planene for samarbeidet.

– VELDIG INTERESSANT

– I min tid som ordfører har jeg alltid vært opptatt av idrett som er med på å styrke den enkelte, slik at vi slipper å bruke penger på rusomsorg og negative ting. Når jeg ble spurt om å være en aktør i dette Jessheimlauget så synes jeg det var veldig interessant, sier Espelund.

Espelund håper at man på sikt kan få med andre flere idretter enn bare friidretten i Jessheimlauget.

– Hvis man kan samarbeide om å markedsføre Jessheim så er vi ikke fremmede for å ha med andre idretter, sier Egeberg.

LES OGSÅ: - Vil sørge for en sterkere kobling mellom klubb og by

LES OGSÅ: Bjerke IL ber kommunen om midler til kunstgressbane

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no