25. jun
INNSPILLING: F.v.: Det faste panelet Johnny Brenna, Karl-Gunnar Nyborg og Kurt Kemi hadde Ola Jørstad som gjest i episoden som ble spilt inn onsdag denne uka.
 
Supportere lager podkast om byens fotballag: Vil få flere med i praten om Ull/Kisa
Tre Ull/Kisa-fans lager podkast for at flere skal engasjere seg i fotballklubben de selv er så glade i.

Publisert: 27.okt.2017 06:00
Oppdatert: 27.okt.2017 09:09

I kjelleren under Kreti & Pleti sitter Johnny Brenna, Karl-Gunnar Nyborg og Kurt Kemi utstyrt med hver sin mikrofon. På bordet står en laptop som tar opp praten mellom de tre Ull/Kisa-supporterne og gjesten som denne uka er Ola Jørstad. De lager 1894 Podden, en podkast som har som mål å få flere i bybildet rett over dem til å engasjere seg i fotballaget de selv er å så glade i.

VIL SKAPE INTERESSE

– Det er for å skape interesse og mer blest om klubben i Jessheim. Vi får ikke noe drahjelp, verken av det ene eller andre mediet. Vi føler at vi faller litt mellom noen stoler her, så i stedet for å sitte og klage så må vi prøve å gjøre noe selv, sier programleder Johnny Brenna til EUB.

Han er selv styremedlem i Ull/Kisa IL Fotball. Kemi er leder for supporterklubben 1894 Jessheim, mens Nyborg ledet den forrige supporterklubben rundt laget.

– Vi er ingen eksperter, vi er synsere alle mann. Vi er blodfans og ser alt sammen veldig gjennom Ull/Kisa-øyne, sier Kemi.

De tre initiativtakerne har latt seg inspirere av podkaster om andre 1. divisjonslag. Med sponsorhjelp har de for under 10.000 kroner rigget til et studio i det som er et tidligere fryserom. Kemi forteller at læringskurven har vært bratt ved de tre første innspillingene.

– Personlig har jeg vært mer opptatt av teknikken enn det redaksjonelle innholdet, for vi ønsker å få best mulig kvalitet på produktet. Nå føler jeg at jeg kan bidra mer på research til innhold, for det har jeg ikke hatt tid til før. Da har jeg vært livredd for om det i det hele tatt har blitt noe opptak, sier han.

I episodene på mellom tre kvarter og en time tar de blant annet for seg forrige kamp og ser fram mot den neste.

– Jeg synes det har gått bra til nå. Mange sier de er positivt overrasket, og det synes jeg er kult å høre, sier Nyborg.

UNDER UTVIKLING

Hver uke har trioen hatt med seg en ny gjest. Nyborg sier at konseptet fortsatt er i en utviklingsfase.

– I vinter kommer den ikke til å komme ut hver uke, men vi tenker å ha spesialepisoder som folk kan komme med ideer til, og uten at alle i panelet nødvendigvis må være med hver gang, sier Nyborg.

Med ett poeng i søndagens hjemmekamp mot Arendal er Ull/Kisa sikret en tabellplassering som gir plass i kvalifiseringsspillet om opprykk til eliteserien. Laget er i forrykende form etter seier i lokaloppgjøret og målkalas i forrige hjemmekamp

– Vi synes det var fint å komme i gang nå som laget er i dytten så vi kan kjøre på skikkelig. Det er allerede en entusiasme som vi fyrer oppunder, sier Brenna.

– KNALLBRA

Tidligere Ull/Kisa-spiller Ola Jørstad skulle ønske det var en slik podkast da han selv spilte på laget.

 – Knallbra. Det skulle vært noe slikt for fem år siden, sier Jørstad, som spilte 15 sesonger for Kisa før han i 2014 fortsatte karrieren i Gjerdrum. 

Gjennom sin jobb som lærer opplever han en gryende entusiasme for Kisa blant de yngre.

– Du merker at det er en positiv ”drive” nå. Jeg hører på ungdomsskolen at de legger merke til at A-laget gjør det bra, forteller han.

Jørstad var selv i klubben forrige gang Ull/Kisa spilte kvalik om opprykk til eliteserien tilbake i 2012. Han synes det er vanskelig å sammenligne kvaliteten på dagens lag og det som gikk helt til opprykksfinalen, ettersom henholdsvis Vegard Skogheim og Arne Erlandsen har samlet såpass forskjellige spillertyper til sine spillestiler. 

– Men dagens tropp har mange gode enkeltspillere og det ser mer og mer ut som et lag, sier han.

Episoden fra 26. oktober

FAKTA OM 1894 PODDEN

  • 1894 Podden blir laget av Johnny Brenna, Kurt Kemi og Karl-Gunnar Nyborg. Dette er lydopptak inndelt i episoder som er tilgjengelig for lytting via internett.
  • Handler om A-laget til Ull/Kisa fotball.
  • Spilles inn i kjelleren under Kulturbanken Kreti & Pleti i Storgata på Jessheim.
  • Hver episode har besøk av en gjest. De tre første utgavene har vært gjestet av Ullensaker-ordfører Tom Staahle, tidligere styreleder Viggo Rogne i Ull/Kisa Fotball, og tidligere Ull/Kisa-spiller Ola Jørstad.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no