24. apr
HØYLYTT: Kjøretøyene på Gardermoen Raceway kan overdøve lufttrafikken like ved. I takt med utviklingen av klubben ser Norsk Dragracing Gardermoen for seg å fly inn eliten fra verdens kriker og kroker.
 
I framtiden vil klubben fly inn verdenseliten av dragracing
Gardermoen raceway var for første gang vertskap for finalen av den europeiske serien. Med sitt nye anlegg i utvikling ser Norsk Dragracing Gardermoen på sikt mot VM.

Publisert: 21.sep.2017 09:00
Oppdatert: 22.sep.2017 15:02

Klubben Norsk Dragracing Gardermoen (NDRG) har ikke alltid vært heldige med været etter at de åpnet det nyoppussede dragrace-anlegget midtveis i forrige sesong. I helgen hadde de imidlertid mer hell da den første hele sesongen på ny bane ble avsluttet. Stevnet innebar også at klubben NDRG for første gang fikk æren av å arrangere finalene av European Dragracing Serie (EDRS).

– Vi synes det er stas å få lov til å arrangere dette. Det løfter oss på et internasjonalt nivå og det er dit vi ønsker å komme, sier styremedlem Annette Ravneberg til EUB.

Nyoppusset anlegg gir nye muligheter til å være vertskap for større og mer anerkjente arrangementer.

– Det er et mål for oss å bygge oss opp slik at vi blir enda større, og kan tilby arrangementer som EDRS og kanskje også EM og VM. Det er viktig å ha noe å strekke seg mot, selv om dette er langsiktige mål og ikke noe vi gjør innen ett eller to år, sier Ravneberg.

– MYE BRA KJØRING

For selv om selve banen og dens nærmeste funksjoner ble gjenåpnet i fjor, er dragrace-anlegget fortsatt under oppgradering. Det rent sportslige ble prioritert først. Det innebar ny bane, tidtakerbu og tribuner, men også tilhørende sanitæranlegg. Gjennom den første hele sesongen på ny bane har klubben holdt alle de fire planlagte stevnene, og er tilfreds med erfaringene.

– Været får vi ikke gjort noe med, og regn stopper alt. Vi har likevel hatt mye bra kjøring der folk setter nye personlige tider og fartsrekorder. Teamene gir oss veldig gode tilbakemeldinger på banen, sier Ravneberg.

– HELT SUPERT

I helgen kunne de kjøre uavbrutt både lørdag og søndag etter at det regnet litt på fredagen.

– Det var helt supert, vi i styret var veldig fornøyde med å få gjennomført årets siste stevne på en god måte, sier hun.

Allerede om et par ukers tid er det duket for ny dugnad.

– Vi hadde aldri klart alt dette uten frivilligheten. Hvis man regner på timer så er det nok snakk om arbeid for mange millioner, så folk har virkelig stilt opp på alle mulige måter, sier Ravneberg.

Framover ønsker klubben å asfaltere større deler av anlegget, utvikle depot, samt tilrettelegge for mer flerbruk gjennom et større driftingområde. Blant annet.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, men det gjenstår fortsatt mye jobb for å løfte det hele noen hakk til, sier hun.

FAKTA 

Norsk Dragracing Gardermoen (NDRG) er et landsdekkende idrettslag for motorsportutøvere og hovedarrangør av dragrace i Norge. 

Alle hovedarrangement foregår på Gardermoen Raceway i Ullensaker kommune.

Klubbens formål er å fremme dragrace-sporten i Norge både for bil, MC og snøscooter. 

Jobber for at unge skal ha tilbud innen motorsport under kontrollerte forhold.

 
RØYK: Dekkene varmes opp før start.
LOKAL: Madelen Andersen fra Nordkisa ved start.
NY BANE: NDRG har nettopp fullført sin første hele sesong med ny bane.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no