18. okt
 
Dal IL vil skape et miljø for unge bordtennisspillere
Dal IL vil tilby de yngste mer enn bare fotball. Med sin nye bordtennisskole håper de å skape et ungt miljø i en av verdens mest populære idretter.

Publisert: 27.okt.2017 08:30
Oppdatert: 25.okt.2017 12:35

I gymsalen på Dal skole står Ida Melby Espelund med øynene låst på den hvite ballen som flyr fram og tilbake over nettet. Da EUB skyter inn et spørsmål fra langsiden av bordet skal det gå en lengre ballveksling før svaret kommer i retur.

– Det er gøy å være konsentrert, sier Ida og smiler.

Selv om det er 10-åringens første økt på den nye bordtennisskolen er fokuset allerede på plass.

– Og så er det jo gøy å prøve å holde ballen i spill, legger Ida til.

SATSING

Tirsdag hadde Dal IL første økt med ny bordtennisskole. Dette er ment å være en inngang til sporten for spillere mellom åtte og 12 år.

– Vi har i flere år hatt trening for barn, men utvider i år tilbudet og håper på å få opp en ny «drive» med unger til denne flotte idretten, sier Hans Georg Selmer fra Dal IL Bordtennis.

Satsingen innebærer blant annet dobbelt så mye treningstid, styrt av ledere som nylig har tatt trenerkurs. Framover skal skolen samle barn til trening i gymsalen på Dal skole, to kvelder i uka.

– Det er flere grunner til dette. Dal, som bare har fotball er et veldig driftig idrettslag som vi er en del av. Sammen ønsker vi å ha tilbud innen flere idretter, sier Bengt Paulsen.

– GØY

De startet i det små, og har foreløpig kun nådd ut til et par skoler i nærområdet for å rekruttere. Gymsalen på Dal har plass til seks bordtennisbord, og dermed kapasitet til 12–14 spillere om gangen. Av de syv som møtte til tirsdagens trening var Daniel Nikolaisen (11) fra Råholt den eneste som hadde trent aktivt tidligere.

– Det er gøy å spille med venner og spille kamper, sier han om bordtennisinteressen.

Nykommer Sigurd Rotnebo (11) sier at han har lyst til å være med videre.

– Jeg har lyst til å lære meg mer. Jeg synes bordtennis er veldig gøy, og veldig mange i klassen min spiller på bordtennisbord ute på skolen, sier Nordkisa-eleven.

På den innledende økta ga Paulsen en innføring om grep på racketen og posisjonering rundt bordet. Paulsen, som jobber som sportssjef i Norges Bordtennisforbund, har vært med på å plassere ut de over 600 bordtennisbordene som står ute ved landets skoler.

– Jeg ser at flere her har spilt før. Mange spiller ved bordtennisbord på skolen, men det er uten opplæring. Det er både fordeler og ulemper ved det, sier Paulsen, som ønsker alle som vil velkommen til å lære.

LES OGSÅ: Tror kunstgresset på Dal vil gi spillerboom 

LES OGSÅ: Vil utvikle anlegget på Olaløkka

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no