20. apr
– FIN: Nannestad-jenta Andrea Bech er veldig glad i ponnien Elle Birken. EM i slutten av måneden blir duoens største utfordring til nå.
 
Andrea Bech og ponnien Elle Birken er klare for sin største utfordring
Mange går fra ponni til større hest når de blir eldre. Det spranget er ikke Andrea (14) så sikker på. Før sitt største stevne er hun imidlertid helt klar på en ting; – I EM skal jeg gi alt, det er sikkert og visst!

Publisert: 16.jul.2017 19:00
Oppdatert: 15.jul.2017 13:21

Sprangrytter Andrea Bech gjør stor suksess med ponnien Elle Birken. I starten av måneden vant hun gull både individuelt og i lagkonkurransen under det Nordiske mesterskapet for sprangridning i Hammarö. Da EUB treffer Nannestad-jenta på Sundby Gård midtre, et par uker etter mesterskapet – er inntrykkene fortsatt overveldende.

FLERE OPPTURER

– Det er litt uvirkelig at det gikk så bra, og det har egentlig ikke gått helt opp for meg. Det begynner jo å bli en stund siden nå, men likevel, sier Andrea og smiler.

– Hvorfor gikk det så bra i nordisk?

– Jeg holdt nervene under kontroll og jobbet mye mentalt med meg selv. Så har jeg en fantastisk fin hest, og det hjelper veldig mye, sier Andrea.

Ikke lenge etter hjemkomsten fra Sverige kom beskjeden om at Norges Rytterforbund har valgt ut Andrea til å ri sprang for Norge under EM for ponni i Ungarn den siste uka i juli.

– Det er kjempegøy å bli tatt ut og få være med i EM. Det er jo en ganske lang reise, men det blir gøy og en god erfaring, sier hun.

TILBAKE I TRENING

Hun har hatt en friuke etter nordisk og er nå i gang med treningen igjen. Noen av øktene foregår her ved Sundby Gård Midre i Maura, andre hos treneren i Drøbak.

– Jeg bruker nok mindre tid på dette enn mange andre, for jeg får mye hjelp og er veldig effektiv. Men jeg trener 40 minutter på to hester hver dag, sier Andrea om treningshverdagen.

VURDERER FRAMTIDEN

Ryttere kan ri ponnikonkurranser til og med året de fyller 16 år. I tillegg til de sportslige grunnene til å juble kunne Andrea i starten av uka også feire sin 14-årsdag. Hun kan altså ri ponnikonkurranser ytterligere to år etter denne inneværende sesongen. Hvis hun vil. Det skal hun nemlig bruke tiden etter EM på å bestemme.

– Jeg spiller egentlig håndball også, og det hadde vært gøy å ta opp igjen det og litt andre fritidsaktiviteter. Det tar mye tid å ri, så det kunne nok vært deilig med et friår, sier Andrea.

Hun forteller at de fleste ponniryttere går over til hest når de blir eldre. Flesteparten av dem hun trener med skal nå ta steget opp, til tilsvarende konkurranser der både hest og rammer er større. For mange er dette et naturlig steg å ta, men Andrea har aldri vært like sikker på at hun skal gå samme veg.

– Jeg har egentlig aldri hatt så stor lyst på hest, selv om jeg er inne på tanken nå. Jeg har alltid tenkt at jeg skal ri ponni og så gi meg etter det, forteller hun.

Ponniridningen har vært en stor del av oppveksten. Den dagen det er slutt, uansett om det er snart eller lenge til, vil være spesiell.

– Det vil bli rart. Det er innmari gøy å ri, det står ikke på det, men det er gøy å drive med andre ting også, sier hun.

– KJEMPEGØY

Uansett hva framtiden måtte bringe er hun helt og holden klar for neste store begivenhet.

– I EM skal jeg gi alt, det er sikkert og visst!

Mesterskapet i Ungarn blir det desidert største stevnet hun har vært med på. Utfordringene er blant annet at ponnien Elle Birken blir sliten av å måtte reise langt, vanskeligere baner, og større motstand.

– Det blir utrolig mange folk fra mange nasjoner. Det skal bli kjempegøy å ri mot de beste, sier hun.

LES OGSÅ: Silje vant to gull i sitt første nordiske mesterskap

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TRENER: Andrea Bech og ponnien Elle Birken på trening ved Sundby Gård Midtre i Maura.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no